happyhund -

Hemma regnet

2011-07-30 @ 19:45:29
Allmänt | Kommentarer | 0

Ja, hemma igen efter 4 veckor i solen. Sommaren va lika fin som vanligt, varmt och skönt. Men jag älskar att komma hem till barn o barnbarn. Så har vi hundarna såklart. Annica kom och klippte Happy, så han blev fin, nu ska han bada imorgon. AleX och jag körde en runda och handlade mat mm. Johanna kollade på snäckorna jag hade plockat på stranden i Le cap Agde till henne. Tvättmaskinen går för fullt  och i morgon blir det till att baka kanelbullar. MUMS. Ikväll blir det godis o ett gott vin. Skönt att va hemma.........


Campingliv

2011-07-21 @ 10:56:21
Allmänt | Kommentarer | 1

Ja,ja,ja vad är tjusningen med campinglivet???? Inte att gå och duscha ialla fall. För mig är det besvär hemma, men jag klarar det själv ännu. När handikappsdusch fattas eller är upptagen får man problem. Igår packade jag ner schampo, rena kläder o badlakan. Strumpor ( kan ej gå utan) foppa, linne o shorts,dextrosol, sen gick jag med min Royal canin väska. Jaha in i en vanlig dusch....1x1meter, hur får Affe plats? Fanns en hylla som var 10 cm. bred, där väskan ej fick plats. Ja,ja av med kläderna, fanns en hängare. Trycker på kranen, okey..........inget vatten. Har inte kraft nog och hade glömt prova dessa först, som jag gjorde på andra sidan. Där va fullt i de tre jag kunde använda. Okey, samla ihop allt i väskan, glutta ut o gå in i nästa dusch(tur det är varmt) JA, här kunde jag få ut vatten, skönt. Nu plockade jag fram schampo och var redo. TRODDE NI. Shiiit.det var sun lotion med solfaktor 6. Va faaaan. Tårarna rinner, skrattet bubblar......Villej skriva hur lång tid det tog att få kläder på mig o strumpor. Campingliv, ja det är att ta ett gott glas vin och bara slappa efter en sån tabbe. Mmmmmm

Sommarläsning

2011-07-20 @ 13:48:30
Allmänt | Kommentarer | 0

Tips på böckerjag har läst i sommar (mest deckare)


Hundraåringen.....

Det fjärde offret: Mari Jungstedt

Flimmer: Anne Holt

Änglavakter: Kristina Ohlsson

Alkemins eviga eld: Anna Jansson

Det är flera men de försvinner från läsplattan, jag kommer inte ihåg namnen. Det var många deckare från Gotland som va skitbra. Tur vi inte är där på semester, folk dör som flugor där. NEJ, nu ska jag ut i solen...................

MINA BARN

2011-07-20 @ 13:38:15
Allmänt | Kommentarer | 0

Ibland känner jag mig så RIK. På kärlek från mina två underbara barn. Kan inte fatta att dessa härliga, omtänksamma, roliga, ömma och vackra flickor är mina. JAG, bara jag har fött dem. Såg i deras underbara ögon när de kom ut. När de växte upp till dessa personligheter som de är idag. De har blivit allt jag drömt om. Jag känner verkligen varje dag att de håller av och älskar mig. Det är jag så tacksam över. Vi skrattar o gråter tilsammans, pratar i telefon varje dag, de kommer ofta o fikar o hjälper mig med allt som jag behöver. Vi går på bio tillsammans (vilket jag älskar) ja, vi gör ofta saker ihop. Jag skulle ha mycket svårt att va utan dem. Fy, vilken hemsk tanke. Utan dem är jag ingenting. Tanken på dem, hjälper mig i mina svåra stunder med värken. Sen har jag såklart min underbara Johanna, som sen hon föddes har haft mitt hjärta. Idag är hon snart tonåring, tiden går så fort. Men jag ÄLSKAR er varje sekund, mina underbara barn. Jag är så RIK!

Vias Plage

2011-07-19 @ 19:26:29
Allmänt | Kommentarer | 0

Kan ej ladda upp bilder idag, de kommer senare. Men nu är vi åter i Vias Plage. Allt är sig likt. Men iår tog vi en bra plats vid stranden. Kul att kolla när folk badar. Här är bra att rasta hunden, han gillar att följa med upp till byn. Jag shoppar, Affe får öl o Happy vatten på fiket. Här är många olika butiker, köpte en ny handväska i år på samma ställe som i fjor. Här är hemskt rörigt med bilar, husvagnar o husbilar. Men nu är här fullbelagt så det blir nog lugnare nu. I år är här många danskar som jag har lätt att förstå. Annars är det engelska med holländarna. Happy pratar med många hundar på campingen o alla vill leka. Men är vi ute o går så kollar bara hundarna på varandra, det är för varmt o de är trötta. I skuggan har vi ca 30 C, Affe har mätt upp till 54 C i solen. Här är vattnet varmt iallafall. Vi solar, badar o läser. Nu är Damfotbolls VM slut så Affe är här på kvällarna. Ibland ser vi filmer, men är ofta för trötta. Snart ska vi leta efter en veterinär som kan avmaska Happy för några hundra kronor sen har vi 10 dagar på oss till Sverige. Först skall vi besöka staden Oradour-s-Glane som står orörd i ruiner sedan 2:a världskriget. EFter det blir det Loire-dalen med sina många slott. Det största heter Chambord o dit måste vi. Annars är det nog härligast att bara åka i naturen längs med floden o se alla dessa hundratalsslott. Jag lägger upp bilder o skriver vid hemkomsten. Filmkameran är så klart fulladdad.

Cap d. Agde

2011-07-17 @ 17:34:08
Allmänt | Kommentarer | 1Här i Cap Agde fricampade vi i många år. Nu besöker vi campingen den är inte fin, men duger. Det är en underbar by med hundratals turister. En trång smal gata med massor av butiker, jättedyrt, men man handlar ändå såklart, hmm   Det är så trångt att Happy går bakom hälarna på mig. Husen här vid havet är så vackra i olika färger. På stranden finns massor av stora vackra snäckor, nu har jag plockat så många att min rygg värker. Affe har tagit över, men det är inte sådana snäckor han vill ha. Happy går också omkring och krafsar. På kvällarna grillar vi och dricker vin. Ibland går Affe upp i byn och köper pizza, världens godaste. Det är varmt på kvällarna, vinden är ljummen. Vi bara njuter !!!!


Äntligen Frankrike

2011-07-16 @ 21:35:54
Allmänt | Kommentarer | 1 

Idag kom vi in i Frankrike med dess vackra lavendel- o solrosfält. Vägarna kostar ca 14:- milen men är fanstastiska att  köra på o jättestora o mysiga rastplatser. Här är allt så rent o snyggt jämfört med Tyskland. Vår motorvägsnära camping denna gång blev La Sousta vid Pont du Gard. Imorgon räknar vi med att vara framme vi Medelhavet.

Semestern fortsätter

2011-07-16 @ 21:23:49
Allmänt | Kommentarer | 0

 

Idag körde vi vidare i Tyskland. Jag pratade i mobilen med våra vänner från Åhus som är på hemväg från Frankrike, vi bestämde att vi skulle träffas på kvällen på en lämplig camping. På camping am Achernsee står nu tre husbilar från Sverige. Vi hade en trevlig kväll vi fick lite tips om Loiredalen över ett glas gott vin. Tänk Er när jag gick och rastade Happy så fick jag syn på dessa vackra söta tomtar, sen sov vi gott.

Äntligen iväg

2011-07-14 @ 20:21:52
Allmänt | Kommentarer | 0Här är vår första övernattning. Campingen är motorvägsnära och ligger i tyska Garlstorf strax söder om Hamburg. Här var en pratglad receptionist, han berättade vad han hade gjort i sitt liv. Vi trivdes jättebra, det var en naturskön camping och vi sov gott.

Vi började vår semester en Tisdag morgon, Happy hoppade runt o var glad över att vi skulle på semester. Affe styrde husbilen mot Malmö o Öresundsbron. Vi körde genom Danmark till Rödby där vi tog färjan till Puttgarden. Affe smög upp på båten och handlade wienerbröd som vi njöt av i husbilen under överfarten. Väl över i Tyskland körde vi raka spåret till Bordershop, där vi handlade vin, öl o sprit. Därefter fortsatte.


Thailand

2011-07-04 @ 03:00:15
Allmänt | Kommentarer | 1Detta ska jag drömma om. Godnatt!

Väder-värk

2011-07-04 @ 02:57:53
Allmänt | Kommentarer | 0

Kan ej sova när "DJÄVULEN" står och kör sin eldgaffel i kroppen på mig. Har tagit extra tabl. nu när man har så här ont. Skönt att snart slippa regn och åska. På semestern brukar solen skina hela dagen, ibland är det så varmt att vi får köra till lite svalare plater. Jag såg en så bra film på 4-an ikväll. Men nu sover Affe innan jobb, så jag är rädd att han kan vakna. Annars har jag Tv-n till på nätterna, men inatt är det sista innan semestern. Andra nätter vaknar han till, men somnar igen. Just nu har jag Toy Story 3 i dvd-n, som jag häller på att se. Har nu sett alla: 2½ män och alla NAVY . Ska snart köpa en box men har inte bestämt vilken. Det är så härligt att ha och se fram mot. Nej nu ska jag lägga mig, snart kommer John Blund.............................

Söndag

2011-07-03 @ 19:01:20
Allmänt | Kommentarer | 0

Herregud, vilken dag. Imorse, gick jag med hundarna ute i det varma vädret.När vi kom hem, var här inget  vatten. Som tur var hade hundarna kvar i skålen. Men kaffet fick vänta, tyvärr. Och internet har inte funkat på hela dan, för Affe jobbar. Men det tog honom 4min. sen var det här och nu är jag här. Åskan DUNDRADE här igår, men inget hände här, utom att hundarna blev skiträdda. Snackade med grannarna, de blev nog lika rädda som hundarna. Nu har Affe bara en dag kvar, sen kör vi. Skriver nog inget på vägen ner, för det är bara det gamla vanliga. Affe kör och jag ligger där bak och ser film eller läser.

Ossie

2011-07-02 @ 17:11:35
Allmänt | Kommentarer | 0


Roffe

2011-07-02 @ 17:06:25
Allmänt | Kommentarer | 0


Frosty

2011-07-02 @ 16:56:24
Allmänt | Kommentarer | 0Johannas hund

Ny hund

2011-07-02 @ 16:52:56
Allmänt | Kommentarer | 0


Bilder??????????

2011-07-02 @ 16:49:39
Allmänt | Kommentarer | 0

Undrar vad jag nu har hittat på, eftersom mina bilder är borta. Bara att försöka igen

Test

2011-07-02 @ 14:42:04
Allmänt | Kommentarer | 0

Tänkte försöka skicka från mobilen till bloggen. Lyckades jag? JA,JA,JA....fy vad bra jag är. Men ska skriva under bilden nästa gång. Denna bild av Happy tog jag igårkväll. Ja, maten var fantastisk i byn. Så efter vår semester bjuder Affe och jag: barn med sambo och barnbarn (tur vi inte har många) Hoppas vi får bra väder också.Jag gick med hundarna vid två-tiden, HERREGUD det var 29C vi gick snabbt hem igen. Är detta verkligen regniga Sverige, trodde inte här var så varmt, vi brukar ju köra innan midsommar. Varför kör vi iväg? Jo, vi vill bada och här är kallt i vattnet. Vi har 29C hela tiden.Men för varmt uppe (32C) i skugga. Ja, vi gillar att se oss omkring, såklart. Nej, får kolla dam fotbollen. Heja Sverige

SMS-inlägg

2011-07-02 @ 13:32:58
Allmänt | Kommentarer | 0

foto0627 (MMS)

Testade att skicka med mobil


Svensk sommar

2011-07-02 @ 10:01:35
Allmänt | Kommentarer | 1

Jaha, så var regnet och fästingarna här. Passar Roffe idag, här är så tyst för Affe jobbar 6-18. Men oj,oj, hundarna bytte färg, när vi hade varit ute. Nu har jag två svarta istället. De sover i tvättstugan nu. Ska snart få mat, så de förlåter mig. Idag ska jag göra fläskpannkaka.MUMS. På tal om mums, såg Leila på landet igår. Måste skriva hennes recept. Okey, nu är mitt fästingkok färdigt. Det hjälper hundarna mot fästingar. Jag klipper några stjälkar rosmarin, tar lite vitlök och lägger i en halv gryta vatten, koker ca 5min. Svalnar, silar och häller i ½ dl. vinäger. Häller det i en sprayflaska, tar på hunden (under) varje dag. Skriver kanske Leilas recept någon gång..............

FREDAGS NÖJE

2011-07-01 @ 12:38:26
Allmänt | Kommentarer | 2

Ha,ha,ha detta är roligare än face-book. Här är inte så många som läser. Idag blir det kul. Först ska vi till Strand Steakhouse vid Åhusbryggan, och äta GOTT. Sen bär det av till Hamnfesten och till AleX.       Maten var så god, vilken lax! Sen gick vi en runda, körde till Ica och handlade det sista innan semestern.

Semester med hund

2011-07-01 @ 11:06:07
Allmänt | Kommentarer | 0

Happy gillar att ligga inne i bilen och vakta.

Här kommer Happy att ligga i husbilen i sommar.

HUND

2011-07-01 @ 11:03:03
Allmänt | Kommentarer | 1

Här är Kungen, född -02

Här är KUNGEN. Min Shih- tzu. Han är 9år och en mycket bestämd herre.

Hund

2011-07-01 @ 11:00:28
Allmänt | Kommentarer | 0

Detta är Max, Happys kompis. De träffas en gång i veckan

Här är Max en kompis till min hund. De träffas en gång i veckan och leker. Han är en dansk- svensk gårdshund.

Hund

2011-07-01 @ 10:57:16
Allmänt | Kommentarer | 0


Här är Roffe, som jag är dagmatte till. Han är född -10 och Alexandras.

Här är Roffe, en Papillon. Han är Alexandras hund.


HUND

2011-07-01 @ 10:53:42
Allmänt | Kommentarer | 1

Här är Frosty, som är född -11. Han är Johannas hund.

Här är Frosty som är Johannas hund, en Cavalier king charles.

HUND

2011-07-01 @ 10:49:47
Allmänt | Kommentarer | 1

Här är Ossie, född -09 Han är Annicas hund.

Här är Ossie som är Annicas hund. Han är en vacker engelsk springer spaniel.

HUNDAR

2011-07-01 @ 10:01:23
Allmänt | Kommentarer | 0

Här är Roffe, som jag är dagmatte till. Han är född -10 och Alexandras.Idag har vi molnigt, och jag ska försöka ladda ner foto. Är inte så varmt inne idag. Jag saknar Roffe, händer alltid något roligt när han är här. Men han kommer i helgen, då AleX ska till Skanör på någon utbildning inom Wellnez.