rese-blogg 06

Ännu en sommar...kör vi till Spanien. Vi startade en dag vid 12-tiden.  Sa, "hej då" till till Alexandra och Happy...
När vi kom till Border Shop så övernattade vi där. Nästa dag, handlade vi, vin och öl, sen körde vi vidare.
I Neuenburg, körde vi in till camp. Gugel. Där var vi i baren och såg på fotboll. Sverige o England.
Nästa dag, körde vi mellan 8-23. tog in på camp. i Spanien. Jisses va varmt.
Sen körde vi till en vacker camping. Vi tog en pizza och la oss.
Vi badar och solar varje dag, men brände oss, för här är varmt. Vi träffade en trevlig spansk familj, där såg vi fotboll på kvällen sen till baren för att dricka öl..
Efter en veckas bad kom Åhus familjerna. Vi pratade långt ut på nätterna. När det började bli sämre väder körde de hemåt, vi bestämde oss för att köra till Atlantkusten. Vi är intreserade av 2-a världskriget.
Vår första camping, blev en slottscamping : Chateu de Chanteloup. Ni ska tro det var mysigt...
Nästa dag stannade vi i St. Malou, som ligger i Frankrike..kusten vid Engelska kanalen.
PÅ camp. de la Cite d Alet, som låg på ett (vid) gammalt fort. Vi gick en rundtur med guide i fortet, spännande. Det var jättestort, med kanon och kulhål. Efter kriget tog det 3år att städa upp allt. Sen 10år att bygga upp det. Guiden berättade om en fiskare, som kom tillbaka, efter ½år. Chockad såg han hur hela staden låg i ruiner, men familjen hade klarat sig :-))))
Nästa anhalt var St. Michel. Det är ett kloster med 44st. invånare. Det ligger högt uppe på ett berg, och vid översvämmning, blir det en ö i Atlanten. Ön klarade sig från tyskarna. På sommaren är här över 3milj. besökare. När det är lågvatten, går man dit från parkeringen. En sån mysig stad, älskar att gå där, men tyvärr rena ockerpriser, om man vill handla. Blev lite souvenier.
 
 
 
utanför St Michel  kommer fler bilder

Kommentera här: