Rese-blogg 2000

Nu är det tid att åka igen, vart bär det av i år? Det är den 25-e juni. När vi hade kört i 20min. så kom jag på att, jag hade glömt glukagon, en diabetes-grej.
Fick alltså vända igen, jisses.
På em.  kom vi till Tyskland.  När vi stannade för natten, var det skitkallt, ca 5-10C. Vi körde tidigt på morgonen igen mot Kassel.  Ni kommer väl ihåg dessa trevliga branta backarna ca. 15%. dår som de långa köerna finns, tack vare lastbilarna. Jisses, det blev bara 1h. kö i år.
Vi kom till Europa-park, campingen/ställplats  vid 20-tiden. Spelade Yatzy, tills ögonen blev tunga. Kallt även i natt. ”Ställplats är en övernattningsplats, som är billigare än camping, men fullt godkänd.
Det är en trygghet, istället för att hålla på rastplatserna.





Nu kör vi vidare in i France, efter en varm natt, vaknade vi till sol och värme. Gissa vart vi körde…jaja, Cap d Agde, som vanligt. Jag såg ca 50st. flammingos innan vi kom fram.
För att vara så tidigt på sommaren, var här många hus- bilar på den stora parkeringen.  Mitt i sommaren kommer alla som ska bada och parkerar här. De flesta håller längre upp, men ibland står de i skuggan från husbilen.
Tidigt på morgonen var det 28C, men vi måste ju vidare, ska ju inte stanna här. Vi stannade och åt glass flera gånger.





Dessa små söta skyltarna, får man följa till de mindre campingar. De kallas motorvägs-nära. Vrålade, fniss, in i Spanien och till Taragonna. Där handlade vi öl, vin mm.
Sen körde vi till Salou, parkerade bilen och hoppade i poolen. Äntligen SOMMAR och SEMESTER.
Ja, kära vänner, denna camping har allt. Jättestor, två poolområde, golf, tennis, biograf, fiskhandlaren varje morgon, restauranger, affärer, läkare, ja, jisses allt…väldigt dyr är den, såklart.
Nu var det så varmt, så Affe sov ute i solstolen, tycker det är för varmt inne. Tyst är det också, annars kommer vakterna.  Men vi bor bara 50m. från en pool, så på dagarna är här livat. På kvällarna går vakterna efter kl. 23 och då får man inte prata högt.
Ordning o reda, rent och snyggt är här, ska ni tro. Varje kväll kl. 21-23, är det uppträde på arenan, mitt i campingen. För oss tar det ca. 25min. att gå dit. Men vi har ju sååå kul där.
En kväll när vi var ute och gick på campingen, ropar någon till mig: hallå är ni från Skåne?
Så här blev vi vänner med Lena och Peter från Malmö. De var ca. 15år yngre än oss, hade varit här 3st. semestrar och bor i tält.
De bjöd oss på turkisk peppar, sprit och öl, första kvällen, vi kom hem ca. kl. 2 på natten.
Sov länge nästa dag.
Vi var tillsammans varje dag, badade, ute på kvällarna och åt ibland. De hade personbil, så många dagar körde vi till stan och handlade. De körde runt med oss och visade sevärdigheterna, jättekul, hade vi. Skönt att prata svenska också, här är inga fler av oss.

 

Kommentera här: