recept på kanelbullar

Vetedeg:
30gr. jäst
2dl mjölk
7dl. vetemjöl
1 ägg
lite salt
1msk kardemumma
80gr. smör
1dl strösocker
 
Fyllning:
200gr. mandelmassa
250gr. rumstemp. smör
0,5 dl socker
2msk kanel
 
1ägg till pensling
Glasyr eller pärlsocker över bullarna.
 
Grovriv mandelmassan o blanda resten till fyllningen.
 
Vetedegen:
Smörj sidorna på en ugnsform 32X22cm.  Sen bakpapper i botten
 
Värm mjölken, smula jästen i bunken, häll över mjölken...häll i resten och arbeta degen,  i 8-10min.
Låt den vila i 10 min.
Lägg ut degen, kavla till 50X30cm. och bred på fyllningen. Rulla med lite spänning, ihop till en rulle från långsidan
Dela degen i 15st. bitar och lägg i formen. Jäs i 2h.  Pensla med ägg . Grädda 200C i 18-20min
 
 
.
 
 
 
 
 

Kommentera här: