Rese-blogg 2003

Sommar, sommar, sommar, nu ska vi köra ut med husbilen. Ner till varmare länder.  Alexandra och Happy lämnas till Annika och Lasse. Tack, för att de finns, annars hade inte AleX, kunnat va hemma hos kompisarna. Sååå, nu kör vi.
Inte hann vi så långt…innan Hamburg, började köerna. Gissa??? Jo i 5h. köade vi. Men varje sommar är det kö genom Tyskland, om man vill till Medelhavet.
Nästa dag, gick det bättre och färden gick vidare, till tonerna av Sven-Ingvars, Magnus Uggla och Beach Boys. Det är vår sommarmusik, tradition, ni vet. Vi kom lyckligt ner till Medelhavet,  i Frankrike,  bestämt i ” Le Bacares”.  En underbar liten sommarstad, med marknader och jippo vid havet. Vi ställde husbilen vid en låg mur, som skilde oss från den jättebreda sandstranden. Oj, om jag bara hade haft en bild till er. (kan ju be Affe, att köra ner där i år och ta foto, hmm)
Vi tog ut två stolar, över muren och bara satt och njöt, jajaja, med öl såklart.
Vi somnade till havets brus, som hördes genom takluckan, det var underbart.
PÅ morgonen, satt vi på stranden och åt frukost.
Då vaknade killarna i personbilen, bakom oss. Jag bjöd på frukost, kommer inte ihåg vilket land de var ifrån, men de körde runt i Europa, med sina surfbrädor på taket. Jaaa, det var deras semester, trevliga killar.
Vi njöt hela dagen av bad, sol, och promenader. Vi åt ute på kvällen, kan ju inte grilla, så vi gick till ett mysigt ställe.
Sov sååå gott. Nu kör vi igen, sa goodbye till våra vänner.

Nu kör vi ner mot Spanien, det varma och snus-torra landet. Inte är där mycket grönt om man just varit i vackra Frankrike, med lavendel, solrosor och vin. Okey, Spanien har också vin.  :-))
Vi kom fram till Salou på em. och där möttes vi av Malmö-borna, Lena och Peter. De hade ökat på familjen, med en liten söt kille, som heter Gustav. Vi fick som vanligt en bra plats, de gillar när vi återkommer, känner igen oss och kallar oss: Sweden people. I år hade Lena och Peter köpt en liten husvagn. Till den hade de köpt och satt in en AC. Annars blir det för varmt, för lille Gustav.
De sov gott, men jisses, vad vi var varma…..34C i bilen.
Affe och jag, vandrade ner till havet, nästa dag. Jo, det var så skönt, som vi hade hoppats på.  27C i vattnet är inte helt fel, i denna värme.  På kvällen se Lena, att det varit i varmaste laget för Gustav.
Inte så konstigt att det åskade på natten.

Nästa dag full sol och nu börjar de lata semester-dagarna.




Detta är arenan på Camping Sanguli i Salou.

 

Kommentera här: