Reseblogg 1999

Vi slappade, bada och sola, några dagar. Lika varmt varje dag, det ska väl kännas att man är i Spanien.
I år har Alexandra, rätt många kompisar. De badar såklart varje dag. En kväll var de på häxfest, som campingen ordnade, oj, vad kul de hade.
Av denna hetta, kan det bara bli åska…Ja, det åskade och regnade en hel natt. På morgonen sken solen igen. Men blåsten var kvar, så vi låg vid poolen. Jaha, den varmaste dagen, 38C…nu rinner svetten på ryggen ska ni tro. Går inte att mäta i solen  tur är väl det.
Vi grillar på kvällarna med trevliga grannar. En kille här, jobbar på Euro-disney, han berättar roliga grejor varje dag. De bor jätte-nära, så skulle vi dit, kunde vi hålla på deras uppfart.

 Snart ska Affe tvätta husbilen, till hemfärden, den blir dammig och skitig, när vi håller stilla, du kan inte se ut genom bilrutorna. Hahaha, inte så säkert att köra.
När han tvättade, åkte Alexandra och jag till stan, sista gången, för att shoppa. Ex, armband, halsband, souvenier…. Brukar handla till de där hemma också.
På kvällen packade vi in saker i skåpen, kläder i garderoben, skor mm. Plockades undan. Alltid ett par påsar med stenar och snäckor, om inte Affe hittat och slängt dem.

Vi körde en söndag, då är här inte så mycket trafik. Lättare att öra genom stan.
När vi kom till rastplatsen, Jura blev det övernattning.
Nästa dag blev det inte många mil, det var så långa köer att vi körde av motorvägen. Efter att ha kört på de mindre vägarna, kom vi till Europa-Park. Nära nöjesparken, låg en camping Det var gångavstånd och camp. var inte dyr. Gick runt en sväng, innan vi drack kaffe och la oss.
Från tidig morgon till sen kväll, var vi i nöjesparken. Massor av karuseller, som flumride och forsränning….i olika länder. Rätt fint faktiskt. Vi kanske kommer hit igen, vem vet?
Körde jättetidigt, för det var så varmt, men det hjälpte inte…hett, hett
Men när vi kom till Frankfurt, gick vi in på ”Fritz Berger” o köpte ”Fjällräven”-kläder.

Efter det var det köer till Kassel..vi fortsatte till rastplatsen Seesen.  Där somnade vi, och sov sött.
Neeej, köer nästa dag också, va  f….n, nu är vi trötta på detta. Men till slut hamnade vi på Citti, där vi slappade och la oss.
Nu kom vi faktiskt med en tidig båt hemåt. Skönt. Vi åt jättegod frukost, på båten, ljumma frallor.

Sen var vi hemma på eftermiddagen. Slut för i år…….


 

Kommentera här: