Recept på Silviakakan
Idag bakade jag, tycker det blir bättre i en liten typ gratängform än i sockerkaksform.
Men jag gillar inte kakan, den är sååå söt. Men mycket saftig. Annika och Johanna, som var här, gillade den.
Jag fick en ny arbetsstol idag, sååå fin, min röda var ju så gammal, haha
Det var underbart vackert väder i morse i skogen, Tom och jag njöt.
Det är ju så vackert på hösten och för det mesta, skön frisk luft.
Hundarna fick klorna klippta i em, så nu är de fina.
Imorgon är det onsdag och jag har bestämt, att det ska bli min slappedag.
Men jag måste laga middag och det blir Makaronstuvning med kokt korv.
Idag kokte jag ägg så det blir ägg, sill pågens kavring till frukost imorgon.
Här kommer receptet på kakan
Ugn 175 C
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Vispa ägg och socker.
Blanda i resten.
Häll smeten i formen med bakpapper
30 X 24. hade jag
Ca 20 minuter
Låt kakan svalna
Kräm
Koka ihop krämen på spisen Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning
150 gr smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
Kokos till topping
Du brer på krämen och strör på kokos
Det gör inget om krämen är lite varm
Kram Agneta